Friday, April 1, 2011

learning cochet is fun


Tercapai sudah hasrat terpendam selama ini....setelah sekian lama barulah terbuka pintu hati untuk belajar seni mengait ne.....dengan bantuan beberapa video dari youtube maka terhasil la baju untuk anak patung yang cute ne......


Ini adalah sumber inspirasi ku yang di hadiahkan oleh makcik yang juga sangat minat seni mengait ne....di hadiahkan kepada puteri ku beberapa tahun yang lepas ,tapi tanpa topi...topi tu pula di kait oleh ibuku....baju anak patung ne kalau tak silap dah berusia lebih dari 15 tahun.....nak cari patung yang macam ne dah susah sekarang ne...sangat comel



Ini adalah baju anak patung yang pertama yang aku kait sendiri...dan ini la versi anak patung yang ada di pasaran sekarang ne...walaupun tak sama dengan patung yang lama tapi tetap comel....



Head band yang aku hasil kan untuk puteriku...ada lagi paten yang lain tapi jahitan tak berapa kemas so nak kemaskan dulu.....baru boleh post kat blog ne..



Headband ne pula adalah tempahan pertama crochet yang aku hasilkan....di tempah oleh seorang teman yang amat berminat setelah melihat puteriku memakai headband ne pada sebuah kenduri....





1 comment:

  1. kalau boleh tahu akak pakai benang brand apa yer???

    ReplyDelete